Smrtonosno mleko lekcija Kitajski

Foto: Žurnal24 Iz urada za nadzor kakovosti so sporočili, da so pregledali skupno 154 podjetij,
Kitajske oblasti so sporočile, da so v skoraj 12 odstotkih izdelkov z mlekom v prahu našle sledi kemikalije melamin, zaradi katere je doslej zbolelo 53.000 kitajskih otrok, štirje so umrli.
Oglej si celoten članek

Kot so sporočili iz urada za nadzor kakovosti, so testirali 265 izdelkov, od katerih jih je 31 vsebovalo melamin. Vsi pregledani izdelki so bili proizvedeni pred 14. septembrom, proizvodi po tem datumu pa naj bi bili po zagotovilih urada varni. Pregledali so izdelke 20 podjetij, med drugim tudi izdelke skupine Sanlu in njenih partnerskih podjetij. Iz urada so sicer sporočili, da so pregledali skupno 154 podjetij, kar je več kot 70 odstotkov celotnega trga z mlekom v prahu.

Dobra lekcija
Kitajski predsednik Hu Jintao je ponovil, da je afera z zastrupljenim mlekom dobra lekcija za Kitajsko, ki danes praznuje državni praznik. "Varnost živil je neposredno povezana z blagostanjem širokih množic in zmožnostjo podjetja," je dejal Hu med obiskom mlekarn v provinci Anhui. "Kitajska podjetja se morajo naučiti lekcijo iz incidenta z zastrupljenim mlekom v prahu podjetja Sanlu," je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.