Sneg povzroča številne težave

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Zaradi snega je obstal letalski promet na letališču Edinburgh na Škotskem. Foto: Žurnal24 Najhujša zgodnja zima v zadnjih dvajsetih letih je ohromila cestni promet in pre Foto: Žurnal24 Številni potniki so obstali na postaji Victoria Station v Londonu. Ogledujejo si Foto: Žurnal24 Na severu Anglije je zaradi sneženja nastal pravi prometni kaos. Foto: Žurnal24 Letališče Cointrin v Ženevi so zaprli zaradi 20-centimetrske snežne odeje, ki je Foto: Žurnal24 V Lublinu na vzhodu Poljske so v snežnem metežu obstali potniki avtobusa. Snežen Foto: Žurnal24 Zaradi močnega sneženja v Dunblainu na Škotskem so vozniki parkirali kar ob cest Foto: Žurnal24 Včeraj so razglasili izredno stanje zaščite pred poplavami za območja Metković, Foto: Žurnal24 V Metkoviću je poplavilo okoli 200 hiš. Vodostaj reke Neretve sinoči najvišji v Foto: Žurnal24 Gasilci so v Metkoviću, kjer se borijo s poplavami, vso noč nameščali vreče pesk Foto: Žurnal24 Vsako uro je stanje v Metkoviću hujše. Reka Neretva je prešla kritično točko, za Foto: Žurnal24 sneg, vreme, mrzlo, zima Foto: Žurnal24 sneg, vreme, mrzlo, zima Foto: Žurnal24 sneg, vreme, mrzlo, zima Foto: Žurnal24 sneg, vreme, mrzlo, zima Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 sneg, vreme, mrzlo, zima
Sneg, ledeni dež in mraz povzročajo kaos po Evropi. Ohromljen letalski in potniški promet. Na Poljskem minus 26 stopinj Celzija, zaradi mraza umrlo 8 ljudi.
Oglej si celoten članek

Po Evropi sneg te dni povzroča številne nevšečnosti. Na zahodu Evrope je na številnih krajih letalski promet povsem obstal, med drugim tudi na londonskem letališču Gatwick, v Edinburghu, Bronu v Ženevi. Kar nekaj poletov so odpovedali tudi na frankfurtskem letališču. V Belgiji so na avtocestah in glavnih cestah včeraj zabeležili zastoje, ki so bili dolgi tudi do 500 kilometrov.

Kritično v Frankfurtu
Promet v Nemčiji je bil danes popolnoma paraliziran. V Frankfurtu so odpovedali 57 letov. Več sto ljudi je moralo prespati na železniški postaji v Frankfurtu, saj so odpovedali nekatere prevoze. V pokrajini Thüringen so visoke plasti snega zaustavile vlak s 165 potniki. Iz snega so jih rešili šele gasilci. Tudi v cestnem prometu ni šlo brez nesreč. V enem izmed trkov naj bi umrl 18-letni voznik.

Mraz terjal smrtne žrtve
O smrtnih žrtvah poročajo na Poljskem, kjer je v zadnjem dnevu umrlo najmanj osem ljudi, na Češkem trije in v Litvi dva.

V Romuniji poročajo o hudi poledici in žledu. Zabeležili so veliko prometnih nesreč, v katerih so umrli trije. Precej težav je bilo tudi v železniškem prometu, v Bukarešti pa so morali zaradi poledenelih pristajalnih stez odpovedati več poletov.

Nevarnost plazov
V Italiji je povečana nevarnost snežnih plazov, zlasti na Južnem Tirolskem in v Dolomitih. Trenutno je razglašena tretja od skupno petih stopenj nevarnosti, vendar pa vremenoslovsci za naslednje dni napovedujejo še več snega.

Mesto na vodi pod vodo
V bolj južnih predelih Italije se ubadajo z drugačnimi težavami. V Rimu je tako zaradi obilnega dežja narasla reka Tibera, v Benetkah pa je gladina morja davi narasla za 117 centimetrov. Poplavljena je bila petina tega mesta na vodi- na Trgu svetega Marka je bilo 35 centimetrov vode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.