Sodčki nafte iztekli v Yellowstone

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V ameriško reko Yellowstone je zaradi puščanja naftovoda v petek izteklo več sto sodčkov nepredelane nafte. Naftovod so zaprli, kritična mesta, kjer je prišlo do uhajanja nafte, pa so izolirali.
Oglej si celoten članek

V ameriško reko Yellowstone je zaradi puščanja naftovoda, ki poteka preko ameriške zvezne države Montana, v petek izteklo med 750 in tisoč sodčkov nepredelane nafte, poročajo tuje agencije.

Naftovod so nato zaprli, del med mestoma Silvertip in Billings, kjer je prišlo do uhajanja nafte, pa izolirali. ExxonMobil Pipeline company, upravitelj naftovoda,  je napovedal "resno preiskavo" incidenta.

"Zavedamo se resnosti incidenta in se zelo trudimo, da ga ustrezno razrešimo," so v izjavi povedali predstavniki podjetja. "Naša primarna skrb je zagotavljanje varnosti tako javnosti kot naših zaposlenih," so še poudarili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.