Sodišče: Mogoče ni vedel, da 10-letnik noče spolnega odnosa

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Avstrijsko sodišče je razveljavilo sodbo zoper iraškega begunca, ki je pred meseci na bazenu v Avstriji posilil 10-letnega dečka.
Oglej si celoten članek

Sodišče je svojo odločitev obrazložilo z besedami, da se napadalec morda ni zavedal, da 10-letnik ni želel spolnega odnosa z njim. 20-letni iraški begunec je bil sprva julija obsojen na šest let zapora, zdaj je sodba razveljavljena, sojenje se vrača na začetek.

Kot je znano, 20-letnik je februarja na javnem kopališču napadel 10-letnega dečka in ga posilil. Dečka so po dogodku hospitalizirali. Napadalec, ki je na Dunaju delal kot taksist, je policistom po prijetju povedal, da je sledil svojim potrebam. Čez nekaj časa je dodal, da mu je jasno, da je storil veliko napako in da je poškodoval dečka, vendar da je imel veliko potrebo, saj štiri mesece ni imel spolnih odnosov. 

Kot piše avstrijski Die Kronen Zeitung, je do posilstva prišlo v kabini na kopališču; po dejanju se je storilec vrnil v bazen, deček pa se je obrnil na reševalce.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 27

  • 11:07 26. Oktober 2016.

    verjetno je sodnik razumel potrebo 20 letnika...in z njim sočustvuje, ker v Iraku posilstvo ni kaznivo dejanje. Me pa zanima, …

  • 11:07 26. Oktober 2016.

    verjetno je sodnik razumel potrebo 20 letnika...in z njim sočustvuje, ker v Iraku posilstvo ni kaznivo dejanje. Me pa zanima, …

  • 13:46 25. Oktober 2016.

    Pa ti sodniki so zblojeni, tako kot naše krivosodje, prav zanima me, kaj bi odločili, če bi bil to njihov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.