Sojenje zdravniku, ki je pobijal civiliste

Foto: EPA
Foto: EPA
V Tripoliju naj bi se začelo sojenje zadnjemu libijskemu premierju v času režima Moamerja Gadafija, Al Bagdadiju al Mahmudiju, ki je obtožen pobojev civilistov in zlorabe javnih sredstev.
Oglej si celoten članek

Sojenje bi se moralo začeti že sredi januarja, a so tedaj začetek na zahtevo obrambe preložili. Poleg enega od Gadafijevih sinov, Seifa al Islama, je al Mahmudi eden od zadnjih ljudi z vrha nekdanjega režima, ki so bili seznanjeni z državnimi tajnostmi.

Al Mahmudi, po izobrazbi zdravnik, ki je bil na premierskem položaju od leta 2006, je bil Gadafiju zvest vse do zadnjega.

Septembra 2011, kmalu po tistem, ko so uporniki zasedli Tripoli, je zbežal v sosednjo Tunizijo. Ta ga je junija lani kljub opozorilom borcev za človekove pravice, da mu grozi smrtna kazen, izročila Libiji.



Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.