Sojuz pristal na Zemlji

Foto: Žurnal24 Varen pristanek Sojuza. Astronavti so se z Mednarodne vesoljske postaje na Zemlj
Rusko vesoljsko plovilo Sojuz s tremi astronavti varno pristalo na Zemlji.
Oglej si celoten članek

Z ruske vesoljske agencije v Moskvi so sporočili, da je rusko vesoljsko plovilo Sojuz s tremi astronavti varno pristalo v kazahstanski stepi.

Z Mednarodne vesoljske postaje (ISS) so se po skoraj šestih mesecih na Zemljo vrnili ruska kozmonavta Aleksander Kaleri in Oleg Skripočka ter ameriški astronavt Scott Kelly.

Scott Kelly je brat dvojček Marka Kellyja, soproga ustreljene ameriške kongresnice Gabrielle Giffords, ki se tudi sam pripravlja na pot v vesolje z raketoplanom Endeavour.

  Foto: Žurnal24  




















Na mednarodni vesoljski postaji so po odhodu treh astronavtov ostali Rus Dmitrij Kondratijev, Italijan Paolo Nespoli in Američanka Catherine Coleman, ki naj bi se po poročanju tujih agencij na Zemljo vrnili čez tri mesece.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.