Šok: Srbski otroci govorijo hrvaško

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock)
Srbski starši so šokirani: njihovi otroci zaradi sinhroniziranih risank govorijo hrvaško.
Oglej si celoten članek

Na uredništvo srbskega Pressa se je obrnil Đorđe Popović, oče štiriletnega dečka, ki trdi, da je njegov sin začel govoriti hrvaško. Povsem naj bi ga namreč šokiralo, da je deček namesto besede 'sedmica' uporabil besedo 'tjedan' (teden, op. p.).

Med srbskimi starši je zavladala panika, saj njihovi otroci iz risank prevzemajo besede, kot so 'tijekom', 'glazba', 'tjedan', 'kolodovor', 'vjetrovito' ... Popovič je še dodal, da se nima za nacionalista, vendar meni, da bi morali otroci v Srbiji odraščati ob svoji materinščini.

Press poroča, da večina risank v Srbijo prihaja iz Hrvaške, kar 90 odstotkov risank, ki so na voljo v videotekah in na ulicah, pa je sinhroniziranih v hrvaščino. Tudi uslužbenci v videotekah so zagotovili, da se nad tem ne izvaja nikakršen nadzor. Starši kritizirajo državo, ker se ne soočijo s težavo. Direktor marketinga v neki distributerski hiši Aleksandar Popović meni, da razlog najverjetneje tiči v ceni sinhronizacije. Ta naj bi bila namreč od 8 do 15 evrov na minuto. Popović še dodaja, da "to ni razlog, da bi zatirali srbski jezik".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.