Šole so komaj odprli, a so jih zaradi okužbe učenca že zaprli

Foto: Profimedia Francoske šole Foto: Profimedia Francoske šole Foto: Profimedia Francoske šole Foto: Profimedia Francoske šole Foto: Profimedia Francoske šole Foto: Profimedia Francoske šole Foto: Profimedia Francoske šole
Zdravstvene oblasti sedaj preiskujejo, s kom vse je bil učenec v stiku.
Oglej si celoten članek

V mestu Roubaix na severu Francije, v bližini belgijske meje, so zaprli sedem šol, potem ko so testu potrdili primer novega koronavirusa pri enem od učencev. 

Učenci so se v šolske klopi vrnili pretekli teden, a so nekatere šole vrata danes že zaprle. Mediji so najprej poročali o sedmih zaprtih šolah, medtem ko naj bi se po poročanju lokalnega La Voix du Nord zaprla tudi osma šola.

Foto: Profimedia Francoske šole Lokalne oblasti so sporočile, da so šole zaprle iz previdnosti, medtem ko preiskujejo s kom vse je bil okuženi otrok v stiku. 

V francoskih šolah so, odkar so se šole ponovno odple, zabeležili 70 okužb s covid-19. V vseh šolah, kjer so okužbo zaznali, so vrata začasno zaprli. 

Foto: Profimedia Francoske šole

Šolska oz. vrtčevska vrata je pretekli teden odprlo 40.000 vzgojno-izobraževalnih ustanov. V šolske klopi se je vrnilo približno 14 milijonov otrok, medtem ko mnogi še naprej nadaljujejo izobraževanje od doma. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:24 19. Maj 2020.

    Dobrodošli na najboljši strani za zmenke seksa -- B­r­ed­h­ot­.­C­om

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.