Sosede bi vrgel iz Unije, če uvedejo smrtno kazen

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Predsednik Evropske komsije Jean-Claude Juncker bi Madžarsko vrgel iz Evropske Unije, če bodo ponovno uvedli smrtno kazen.
Oglej si celoten članek

Madžarski premier Viktor Orban že dlje časa napoveduje, da bi lahko država ponovno uvedla smrtno kazen, a zdaj mu je prvi mož evropske komisije Jean-Claude Juncker zagrozil, da bi lahko to lahko Madžarsko stalo mesta v Uniji. "Za tistega, ki uvede smrtno kazen, ni mesta v Evropski uniji," je za nemški Süddeutsche Zeitung dejal Juncker in še izpostavil, da je smrtna kazen v nasprotju z njegovimi temeljnimi političnimi vrednotami.

Orban je polemiko o vnovični vpeljavi smrtne kazni sprožil po aprilskem brutalnem umoru prodajalke na jugu Madžarske. Takrat je dejal, da bi moralo vprašanje smrtne kazni spet postati del politične agende: "Madžarska se ne bo ustavila pred ničemer, ko gre za zaščito svojih prebivalcev."

Poleg Orbanove desnosredinske stranke Fidesz za ponovno uvedbo smrtne kazni navijajo tudi v skrajno desni stranki Jobbik. Madžarska je sicer smrtno kazen ukinila leta 1990, po padcu komunističnega režima.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 22:17 3. Junij 2015.

    Takih ali drugačnih.

  • 22:16 3. Junij 2015.

    V Sloveniji ne more biti smrtne kazni, ker bi na "stol" šli tisti ki so ukradli kos kruha, tisti ki …

  • 07:16 3. Junij 2015.

    No, tako za premislek, kaj če bi mi uvedli smrtno kazen????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.