Španci ujeli dobavitelja orožja za napad v Parizu

Foto: EPA
Foto: EPA
Španska policija je prijela moškega, za katerega menijo, da je z orožjem oskrbel terorista Amedyja Coulibalyja, ki je lansko leto izvedel napad v trgovini s košer prehrano v Parizu, poroča BBC.
Oglej si celoten članek

Oblasti v Madridu so objavile, da so v skupni akciji s francosko policijo priprle 27-letnega Antoina Deniva v njegovi hiši v Malagi. Mladega Francoza sumijo, da je po napadu v trgovini s košer prehrano, v katerem je bilo ubitih pet ljudi, pobegnil iz Francije. V naslednjih dneh so namreč sledili še manjši teroristični napadi v mestu, skupno je umrlo 17 ljudi.

Španski notranji minister je po poročanju BBC-ja potrdil, da sta bila v policijski akciji priprta še dva človeka, eden iz Srbije, drugi iz Črne gore. Osumljeni Francoz naj bi imel vezo s Srbi, pri katerih naj bi kupoval orožje in strelivo.

27-letnika so včeraj že privedli pred sodnika v Madridu, ki ga je seznanil z obtožbami, zaradi katerih je priprt. Neuradno naj bi pristal na izročitev Franciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:26 14. April 2016.

    Srbija, Črna gora imajo veliko albancev, muslimanov v predelu Sandžak-a, kjer je veliko vehabij, ki so najbolj radikalni islamisti teroristi, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.