Španska letališča povišala takse

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Španska letališča so tik pred vrhuncem turistične sezone povišala odhodne takse za do sedem evrov. Nekatere letalske družbe razliko terjajo od potnikov, druge bodo za že plačane lete takso najverjetneje krile same.
Oglej si celoten članek

Za povišanje takse se je Španija odločila zato, da bi zmanjšala proračunski primankljaj, ki je lani znašal 8,5 odstotka. Višje takse veljajo na vseh letališčih, se pa povišanje razlikuje. Povprečno so takse dražje za slabih 19 odstotkov, ponekod pa so se več kot podvojile.

Najdražjo takso boste plačali na madridskem letališču Barajas, kjer se je cena s 6,95 evra zvišala na 14,44 evra, in na barcelonskem El Prat, kjer boste po novem odšteli 13,44 evra, prej pa 6,12 evra, poroča BBC.

Pri Ryanairu boste doplačali

Nekatere letalske družbe razliko v taksi terjajo od potnikov. To so storili pri nizkocenovnem letalskem prevozniku Ryanair, kjer pojasnjujejo, da bodo tisti potniki, ki so karto kupili pred 2. julijem, morali doplačati razliko, v kartah, ki jih lahko rezervirate zdaj, pa je ta razlika že všteta v ceni.

Zvišanje taks je že obsodilo Evropsko združenje združenj potovalnih agencij in organizatorjev potovanj, kjer so prepričani, da je podražitev neutemeljena in je turističnim agentom povzročila "tehnično in finančno nočno moro".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.