Španska letalska družba bankrotirala

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Letalska družba Spanair je prijavila bankrot, pri čemer je višjemu sodišču v Kataloniji sporočila, da ima prek 300 milijonov evrov dolgov. V zadnjih petih letih je to že tretji španski letalski prevoznik, ki je končal z bankrotom.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi je španski prevoznik nenadoma začel odpovedovati vse lete, zaradi česar je na tleh ostalo več sto potnikov, je poročala Al Džazira. V ponedeljek pa je družba objavila bankrot, ki ga bo obravnavalo trgovinsko sodišče v Barceloni.

Letalski prevoznik ima približno 2.400 zaposlenih, katerih usoda še ni znana. Znana pa je usoda več kot 37 tisoč potnikov, ki so zaradi odpovedi vseh letov ostali opeharjeni – večina je namreč karte rezervirala za dalj časa vnaprej.

Kot navaja Al Džazira, sta v zadnjih letih propadla že Air Madrid (2006) in Air Comet (2009).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.