Spet grožnja z bombami

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Sumljive pakete so našli na grškem, monaškem, venezuelskem in danskem veleposlaništvu. Le v enem primeru v paketu tudi eksploziv.
Oglej si celoten članek

V Rimu so bombni tehniki uspeli deaktivirati napravo, ki je bila dostavljena na grško ambasado.

Pirotehniki so bombo deaktivirali, policija pa je potrdila, da je šlo za podobno vsebino kot prejšnji teden, ko sta takšni pošiljki poškodovali uslužbenca na čilski in švicarski ambasadi. Sumljive pakete so našli tudi na venezuelski, danski, monaški, albanski in finski ambasadi, a se je izkazalo, da je šlo za lažne preplahe.

Pošiljka na grško predstavništvo je medtem zaradi finančne in socialne krize še okrepila skrb zaradi potencialnega porasta nasilja v Evropi.

Eksplozije že v četrtek
V Rimu so že prejšnji teden imeli opravka s paketnimi bombami na različnih veleposlaništvih. Bomba je eksplodirala na švicarskem veleposlaništvu in huje ranila enega človeka, 53-letnega Švicarja, ki naj bi mu zaradi eksplozije grozila amputacija obeh rok. Nekaj ur kasneje je odjeknila še ena eksplozija, ko je paket bombo razneslo na veleposlaništvu Čila, ki leži v središču Rima, pri čemer je bil tamkajšnji uslužbenec huje poškodovan.

Sumljivi paket so pregledovali tudi na slovenski ambasadi v Rimu. Po pregledu se je kasneje izkazalo, da ni vseboval eksplozivnih snovi.

Kasneje sta se dva sumljiva paketa pojavila tudi na ukrajinski in irski ambasadi, a je v obeh primerih šlo za lažni preplah.

Odgovornost za napade je prevzela italijanska anarhistična skupina Federazione anarchica informale (FAI).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.