Spet izjemno slabi podatki s Hrvaške, tudi z obale

Foto: Epa Balkan koronavirus
Na Hrvaškem so včeraj s 1417 testi potrdili 104 nove okužbe, kar je še en izjemno slab rezultat, eden najslabših od začetka epidemije. Le štirikrat je število novih okužb preseglo sto, vsi primeri so bili v zadnjih dveh tednih.
Oglej si celoten članek

Hrvaška ima tako že 27,3 aktivne okužbe na sto tisoč prebivalcev, s takimi dnevnimi rezultati pa bo števila še naraščala.

V Istri so včeraj s 164 testi odkrili 11 novih primerov okužbe, dan prej so jih kar 19. Trije novi primer so tesni stiki že prej potrjeno pozitivnih oseb, štirje primeri so uvoženi, za štiri je epidemiološka obdelava še v teku .V samoizolaciji so 302 osebe.

V puljski bolnišnici je včeraj umrla ena covid-19 pozitivna oseba, letnik 1925, ki je imela več kroničnih bolezni.

V Zadrski županiji so potrdili en nov primer, gre ga mlajšega moškega iz Zadra, kjer se je gibal in s kom je bil v stiku, še preverjajo. Testirali so 111 oseb, v samoizolaciji je 237 oseb.

Skupaj je v Zadrski županiji 55 aktivnih primerov, od tega 35 v Zadru, štirje v Bibinjah, na Pagu, v Sukošanu in v Pakoštanah po trije, na Viru in v Svetem Filipu in Jakobu po dva, na področju Biograda, Benkovca in Starigrada pa po ena oseba.

Na obali že 15. dan ne beležijo novih okužb v Ličko-senjski županiji, so pa naleteli na primer nespoštovanja samoizlolacije.

Na področju brodsko-posavske županije so odkrili pet novih primerov, štirje so svatje s poroke, na kateri je prišlo do več okužb, ena pa je kontakt že prej potrjeno okuženega. V samoizolaciji je še 224 oseb.

V Vukovarsko-sremski je 27 novih primerov, v Osijeku so potrdili sedem novih primerov.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 21:15 23. Julij 2020.

    testi so neprimerni, to je povedal njihov izumitelj, sicer samo nobelov nagrajenec, prodanci pa po navodilu gospodarja gatesa še vedno …

  • 16:06 23. Julij 2020.

    Hrvatje nimajo veliko okuženih, ker se okuženi po tednu ali dveh vrnejo domov z dopusta v druge države in imajo …

  • 15:04 23. Julij 2020.

    Krivci, čeprav ne priznajo so znani. To so starostniki iz Hrastnika, ki so letovali in žurali v Zrčah.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.