Spet salmonela na trgovskih policah

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nevarno bakterijo salmonele so odkrili v dimljeni slanini nemškega proizvajalca.
Oglej si celoten članek

Hrvaška se spet sooča s salmonelo na trgovskih policah, je potrdila tamkajšnja agencija za hrano. Ministrstvo za kmetijstvo je s polic umaknilo dimljeno slanino nemškega proizvajalca Schwarz Cranz, ki jo na hrvaškem trgu prodaja trgovska veriga Lidla.

Jajca kupili v trgovskem centru Okužili so se s salmonelo, petletnik umrl

Foto: Žurnal24 zvitki, slanina, panceta

Lidl na Hrvaškem je sam obvestil pristojno ministrstvo, da so v okviru samokontrole v omenjenem proizvodu odkrili bakterijo salmonele; proizvod so nemudoma umaknili s polic v trgovinah, tiste potrošnike, ki so slanino že kupili, pa pozvali, da je ne uživajo oz. da jo vrnejo prodajalcu.

Hrvaška se je pred meseci soočala z veliko afero zaradi salmonele na trgovskih policah, med drugim je zaradi nevarne bakterije oktobra lani v Bregani, le streljaj stran od slovenske meje, umrl 9-letni deček.

interspar Odpoved zaradi dveh rezin pršuta

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:38 7. September 2017.

    Kaj menijo o tem INŠPEKTORJI ? Oni imajo besedo !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.