Spet slabši podatki o okužbah s Hrvaške

Foto: Profimedia Hrvaška obala
Včeraj so na Hrvaškem s 1394 testi odkrili 49 novih primerov covida-19.
Oglej si celoten članek

To je skoraj dvakrat toliko kot dan prej, ko jih je bilo le 25, a še vedno gre za umirjanje razmer, saj so jih v zadnjih dveh tednih povprečno imeli več kot 80.

Največ okužb vso našteli v Splitsko-dalmatinski županiji, in sicer 14. Iz mesta Split jih je 11. V Istri so zabeležili pet novih primerov. 

V Zagrebu so zabeležili eno novo okužbo, gre za deset dni starega novorojenčka, so sporočili iz mestnega štaba civilne zaščite. To je prvi pozitiven dojenček na Hrvaškem, okužil se je od matere, ki je druga pozitivna nosečnica na Hrvaškem, in ne v porodnišnici. Iz porodnišnice so ga odpustili kot zdravega, včeraj je bil testiran in test je bil pozitiven. Nima pa dojenček na srečo nobenih bolezenskih znakov.

Število aktivno obolelih je tako padlo na 1116, kar pomeni, da ima Hrvaška trenutno 27 aktivnih okužb na sto tisoč prebivalcev, kar je eno manj kot včeraj. Da bi se Hrvaška uvrstila na rdeči seznam, tako za zdaj ni verjetno, saj je meja za to 40 okužb na sto tisoč prebivalcev. Dopustniki in vsi, ki se na Hrvaško še odpravljajo, so lahko mirni, če le ne bo res velikega izbruha bolezni. 

V hrvaških bolnišnicah je 139 bolnikov s covidom-19, od tega devet na respiratorju.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.