Spila 1,5 litra energijske pijače in umrla

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Starši 14-letnega dekleta, ki je spilo 1,5 litra energijske pijače Monster Energy in umrlo, so se odločili za tožbo.
Oglej si celoten članek

Za najstnico Anais Fournier, ki ji je zastalo srce, naj bi bila usodna prevelika količina kofeina. Spila je namreč kar 1,5 litra pijače Monster Energy, ki vsebuje toliko kofeina kot 5 litrov kokakole. Žrtvina družina od proizvajalca sedaj zahteva odškodnino. Poleg tega upajo, da bo sodišče proizvajalca prisililo, da bo svoje izdelke primerno označil. Energijske pijače so za mlade ljudi "smrtonosne pasti“, tako dekličina mama. Proizvajalec se mora po njenem mnenju zavedati, da "njegov izdelek lahko ubija“.

Osvežilne pijače lahko v ZDA vsebujejo 71,5 miligrama kofeina na 0,35 litra tekočine. Omejitev pa ne velja za energijske pijače, ker spadajo med prehrambene dodatke.

Proizvajalec pijače Monster Enegry sicer ne verjame, da je dekličino smrt zakrivil njihov izdelek, zato se bodo pred sodiščem "energično branili“.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 22:11 24. Oktober 2012.

    to je 0,5 g kofeina neglede na to ker monster je to ni use skp nč za odrasle sam pr …

  • 22:05 24. Oktober 2012.

    lei to ni nč čudnga če ženska spije 1,5 litra to jo ubije jst pijem že kak let 2 monsterja …

  • 15:32 21. Oktober 2012.

    zanimivo je pa to, da deluje zelo podobno kot cianovodik, le da ta naredi damage tudi na možganih :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.