Split: truplo Mehičanke dobro skrito očem javnosti

Foto: MUP
Foto: MUP
Truplo 31-letne Mehičanke Selene Margarit Graciano Macedo je bilo v gozdu v parku Marjan v Splitu tako dobro skrito, da ga sprva niso opazili niti gorski reševalci in policisti. Nesrečno žensko so našli z zvezanimi rokami in nogami.
Oglej si celoten članek

Splitska policija je danes potrdila, da so v soboto našli truplo Mehičanke. Novinarjem hrvaškega časnika Slobodna Dalmacija se je medtem uspelo dokopati do nekaterih podrobnosti.

Policisti in člani gorske reševalne službe so skupaj s psi tri dni preiskovali vsak kotiček gozda, a trupla niso našli. Slednje je bilo namreč postavljeno v jamo in tako dobro prekrito z zemljo in vejami, da ga reševalci sprva, kljub temu da so bili v njegovi neposredni bližini, niso odkrili.

Včeraj pa je eden izmed psov spet reagiral na nenavaden vonj, ki se je širil iz gozda, in odkril truplo 31-letnice. Policija razumljivo ne želi izdati natančne lokacije skrivališča trupla, dosedaj je znano le, da se ta nahaja nekaj sto metrov pod vrhom Marjana.

V bližini trupla našli nahrbtnik

V bližini trupla so policisti in gorski reševalci našli tudi nahrbtnik, v katerem je bil njen fotoaparat in okrvavljen nož. Po poročanju Radia Dalmacija naj bi imela ženska prerezan vrat. Šokanten je bilo tudi sam pogled na truplo, saj je imela Selena s samolepilnim trakom zalepljene roke in noge.

Policija medtem pospešeno išče Seleninega morilca. Med drugim so tako zaslišali brezdomce in narkomane, ki v kartonastih škatlah bivajo v neposredni bližini kraja, kjer so našli truplo. Predtem pa so zasliševali tudi njenega brata, saj se jim je zdel sumljiv eden izmed njegovih alibijev. Opravil je namreč poligrafski test, ki je dokazal njegovo nedolžnost.

So pa oblasti pozvale turiste, sprehajalce in vse ostale, ki so bili 22. avgusta po 16. uri v parku Marjan in imajo kakršne koli informacije ali fotografije, ki bi lahko pomagale razjasniti primer, da se jim oglasijo.

Izginila v sredo

Mehičanka je izginila v sredo okoli 16. ure, potem ko se je na Marjanu sprehajala z bratom. Ker je želela posneti panoramsko fotografijo Splita, se je napotila proti živalskemu vrtu in brat je odtlej ni več videl.

Policiji je povedal, da jo je najprej iskal sam, v sredo zvečer pa je o pogrešani sestri obvestil upravo hostla, v katerem sta bivala. Upravitelj hostla je obvestil policijo, ki je že v sredo ponoči začela iskanje pogrešane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:47 26. Avgust 2012.

    Človek-zver

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.