Sporna izjava ga je odnesla

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nova japonska vlada je po vsega osmih dneh že doživela prvi udarec. Minister, ki je Fukušimo označil za "mesto smrti", je odstopil.
Oglej si celoten članek

Zaradi sporne izjave o območju v okolici nuklearke Fukušima je danes odstopil minister za gospodarstvo Jošio Hačiro. Hačiro je namreč ob obisku nuklearke tamkajšnje območje označil kot "mesto smrti".

Hačiro, ki je ministrski položaj prevzel v vladi novega japonskega premiera Jošihika Noda, je s temi besedami užalil številne Japonce, še posebej tiste, ki so pred marčevsko jedrsko nesrečo živeli v okolici Fukušime in so morali nato zaradi radioaktivnega sevanja svoje domove zapustiti.

Hačiro se je na današnji novinarski konferenci večkrat opravičil za to izjavo in zatrdil, da je premier Noda že sprejel njegov odstop. Obenem je zanikal, da naj bi se ob svojem obisku območja Fukušime celo pošalil, tako da se je z jakno podrgnil ob nekega novinarja in ob tem pripomnil, da ga bo "okužil s sevanjem".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.