Sporni posli tudi na Hrvaškem

Foto: Žurnal24 Posel Patrie na Hrvaškem naj bi bil vreden 112 milijonov evrov. (Foto: Saša Desp
Finska policija naj bi začela preiskovati domnevno sporne posle Patrie na Hrvaškem. V 112 milijonov evrov težkem poslu naj bi prišlo do podkupovanja.
Oglej si celoten članek

Podjetje naj bi se s Hrvaško dogovorilo o prodaji 84 oklepnikov. Posel je bil sklenjen v času, ko je bil minister za obrambo Berislav Rončević, ki so ga nedavno obsodili v aferi "kamioni“. Kot poroča portal yle.fi, obstaja sum, da so bile izplačane podkupnine. Finski preiskovalci so v ta namen ustanovili preiskovalno skupino, katere člani so tudi avstrijski in hrvaški preiskovalci.

Po poročanju omenjenega portala naj bi bili preiskavi v Sloveniji in na Hrvaškem povezani. Glavni preiskovalec Kaj Erik Björkvist je dejal, da bo preiskava slovenskega posla s Patrio končana v roku nekaj mesecev. Čakali naj bi dokumentacijo iz tujine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.