Sporočajo, da so preprečili teroristični napad v Italiji

Foto: EPA
Foto: EPA
"Ta mesec delujemo v tišini," je eno od sporočil prek twitterja.
Oglej si celoten članek

Hekerji skupine Anonymous so sporočili, da so preprečili teroristični napad Islamske države (IS) na Italijo. Prek svojega twitter računa #OpParis (spodaj) so sporočili, da v tem mesecu delujejo v tišini, da so preprečili en napad v Italiji in da upajo, da bodo lahko preprečili tudi druge. Več informacij o načrtovanem napadu niso izdali.

 

Pripadniki IS zapustili vladni kompleks

Medtem prihajajo tudi novice iz Bagdada. Vladni kompleks v mestu Ramadi, ki ga skušajo zavzeti iraške vladne sile, so zapustili vsi borci skrajne skupine Islamska država, je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP danes dejal predstavnik iraških posebnih enot. 

Kot je pojasnil, v kompleksu ni več pripadnikov IS. Iraške enote vanj sicer še niso vstopile, ker morajo najprej odstraniti mine in druge eksplozivne naprave, ki so jih namestili pripadniki IS, kar naj bi se zgodilo v roku nekaj ur.

Omenjeno poslopje je bilo ena zadnjih utrdb IS v Ramadiju, mestu na zahodu Iraka. Tega so pripadniki IS zavzeli maja letos, njegovo ponovno zavzetje pa bo pomenilo eno najpomembnejših zmag iraških sil, od kar je IS lani začela ofenzivo, s katero je zavzela tretjino Iraka.

Iraške sile so bitko za Ramadi začele v torek, boji v zadnjih dneh pa so potekali predvsem okoli nekdanjega vladnega kompleksa. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:40 27. December 2015.

    Anonymous - dajmo ! ! ! ! ! ! !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.