Spotaknjeni begunec dobil službo v Španiji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Osama Abdul Mohsen, sirski begunec, ki ga je med begom iz madžarskega begunskega centra spotaknila tamkajšnja novinarka, je dobil službo.
Oglej si celoten članek

Nogometni klub v Getafi, nedaleč od Madrida mu je ponudil mesto trenerja. 

Foto: Profimedia Osama Abdul Mohsen Osama Abdul Mohsen in njegov sin sta včeraj prispela v Barcelono.

Njuna zgodba se je, potem ko je posnetek njunega bega z Madžarske in incidenta s snemalko postal viralen, bliskovito razširila po družabnih omrežjih in medijih. 

Eden od nogometnih klubov v Getafi nedaleč od Madrida mu je ponudili službo nogometnega trenerja. Ponudbo je brez obotavljanja sprejel. 

Njuna družina se nahaja v Turčiji

Potem, ko se je v medijih zaokrožil posnetek, na katerem lahko vidimo, kako ga madžarska novinarka spotakne, da bi dobila boljši posnetek bežečih beguncev, so v javnost pricurljale tudi podrobnosti o njegovem življenju. V Siriji je treniral nogometni klub Fotuwa SC. 

Mohsen ima sicer štiri otroke, njegova soproga in dva otroka sta v Turčiji, humanitarci pa so že sprožili akcijo, da bi lahko v Španijo prišla vsa družina.

PREBERITE TUDI:

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.