Sprava Kosorjeve in Josipovića na kavi

Foto: Žurnal24 Ivo Josipović (Foto: EPA)
Hrvaška premierka Kosorjeva in predsednik Josipović sta se včeraj nenapovedano sestala v Zagrebu in popila "kavico prijateljstva".
Oglej si celoten članek

Hrvaški predsednik Ivo Josipović in premierka Jadranka Kosor sta se sestala potem, ko sta si zadnje dni prek medijev pošiljala ostra sporočila. V eni izmed zagrebških kavarn sta popila kavo ter se uro in pol pogovarjala.

Večinoma naj bi se posvečala Josipovićevemu govoru v parlamentu BiH in gospodarskemu programu premierke, ki ga je objavila v ponedeljek.

Njegov govor jo je razjezil
Njuni odnosi so se sicer poslabšali po tem, ko je Josipović v Sarajevu izrazil obžalovanje zaradi napačne hrvaške politike,  ki je v 90. letih prejšnjega stoletja poskušala razdeliti BiH. To je sprožilo plaz kritik iz vrst vladajoče stranke in  Kosorjeve.

Po tem je Josipović pozval Kosorjevo, naj sproži postopek za oceno njegove odgovornosti, če misli, da je s tem govorom prekršil ustavo.

"Če se bo pokazalo, da nisem kršil ustave, pa bom zahteval, naj premierka odstopi," je še izjavil Josipović. Kosorjeva je odgovorila, da ne zahteva njegovega odstopa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.