"Sprejel bom kazen, kakršna koli bo, celo veselim se je"

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Na Hrvaškem in širše je pred časom odmevala huda nesreča voznika, ki se je z BMW-jem zaletel v avto s tričlansko družino in cestninsko postajo. Posledice nesreče so bile grozljive.
Oglej si celoten članek

"Zavedam se, da sem iz avta prišel brez poškodb, da pa se ti ljudje morda danes težko dvignejo, šepajo ali se težko premikajo. Težko mi je najti besede, ki ne bi zvenele kot floskule. Raje bi, da bi imel polomljene vse kosti v telesu, namesto, da se je zaradi moje neumnosti to zgodilo drugim ljudem," je po poročanju Jutarnjega lista s solzami v očeh in jecljajoče dejal 38-letni Ozren Mlinarić, ki mu sodijo na kazenskem sodišču v Zagrebu. 

Pri 125 km/h trčil v avto na cestninski postaji

Mlinarić je obtožen, da je pod vplivom droge GHB julija 2019 na cestninski postaji Sveta Helena z avtom znamke BMW s hitrostjo 125 km/h trčil v avtomobil s tričlansko družino, ki je stal v vrsti pred cestninsko postajo.

Foto: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat Nesreča na cestninski postaji  

Huda nesreča Hišico cestninske postaje je dobesedno premaknilo

"Jaz sem tisti, ki je prvi prišel do njihovega vozila in spomnim se vsake kapljice krvi ponesrečencev. Še danes imam nočne more zaradi tega. Če bi kdo od njih umrl, danes ne bi bil tukaj pred vami, ker si tega ne bi mogel oprostiti. Zavedam se, da po zakonih te države moram biti kaznovan, čeprav v sebi vsak dan doživljam ta dan in nosim to breme. Kakršna koli bo kazen, jo sprejemam, reči moram, da se je morda tudi veselim in upam, da si bom med prestajanjem te kazni skušal oprostiti za to, kar sem naredil. Nekega dne bi tem ljudem želel pogledati v oči, a nisem prepričan, da bi imel pogum reči, naj mi oprostijo," je nadaljeval Mlinarić. 

V avtomobilu znamke Škoda je bila družina Dobrenov, 41-letni Daniel, njegova soproga Ana in sedemletni sin. V trčenju so utrpeli hude telesne poškodbe, sedemletnik pa je bil v življenjski nevarnosti, poroča Jutarnji. Zahvaljujoč hitri zdravniški pomoči, je preživel. 

Foto: 24sata Huda nesreča na cestninski postaji  

Kdaj je vzel drogo?

Sojenje Mlinariću se je tri leta po nesreči končalo, sodba pa naj bi bila znana danes. Čeprav je priznal dogodek, je Mlinarić dejal, da da obtožb, ki jih je navedlo tožilstvo, ni kriv. Njegovi zagovorniki nasprotujejo očitkom, da je nesrečo povzročil pod vplivom drog, saj obstaja možnost, da je drogo vzel po nesreči.

"Tožilstvo ni neizpodbitno dokazalo, da bi ta obtožba temeljila na trdnih dokazih. Psihiatrični izvedenci niti z eno besedo niso potrdili, da bi za svoje izreke imeli potrdilo, njihovo mnenje temelji zgolj na predpostavkah," je dejal Mlinarićev odvjetnik Janjko Grlić, ki je navajal ugotovitve policistov, ki so dejali, da pri Mlinarića po nesreči niso zaznali značilnih znakov konzumiranja GHB, kot sta omamljenost in zaspanost. 

"Vzroke nesreče je treba iskati v veliki količini GHB, ki so jo našli v vzorcih urina in krvi obtoženega," pa meni tožilka. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:31 29. Julij 2022.

    Idiota v bmw kar pospravite s sveta, nič škode ne bo, hvala.

  • 16:46 27. Julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša …

  • 15:17 27. Julij 2022.

    Po toči zvoniti je prepozno, razmišljati je potrebno prej, če imaš seveda s čim!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.