Spremenjena uredba o uporabi službenih avtomobilov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hrvaški premier Zoran Milanović je napovedal, da bo vlada spremenila uredbo o uporabi službenih avtomobilov in da bo uporabo teh vozil omejila zgolj za službene potrebe. Za to se je odločil potem, ko so ministra za zdravje Sinišo Vargo posneli, ko je s službenim audijem odpotoval na smučanje v Italijo.
Oglej si celoten članek

Člani hrvaške vlade imajo po veljavni uredbi pravico do uporabe službenega vozila in voznika 24 ur na dan, ob tem pa namen ni natančno določen. Službeni avtomobili so ministrom na razpolago, da bi lahko opravljali svoje delo, a je treba vedeti, kje je meja, je včeraj poudaril premier Zoran Milanović ob napovedi sprememb pravil.

Kot je pojasnil, minister Siniša Varga ni kršil zakona, morda tudi zato, ker "zakon ni najboljši". Pojasnil je, da spremembe morda tudi sedaj ne bodo povsem natančno opredelile uporabe službenih vozil, a bodo ministrom uporabo teh vozil omejili na službene potrebe med opravljanjem delovnih obveznosti.

Hrvaški mediji sicer ravno za ministra Vargo pogosto navajajo, da po nepotrebnem zapravlja veliko proračunskega denarja predvsem za različna potovanja v tujino.

Ostro ga je danes kritizirala tudi opozicijska HDZ. Na izredni novinarski konferenci v Zagrebu so izpostavili, da minister uporablja službeni avtomobil za zasebna potovanja, medtem ko so se dolgovi bolnišnic zvišali na 1,2 milijarde kun (158 milijonov evrov).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.