Srbija pod vodo

Foto: Žurnal24 poplave_101208_bobo
Več krajev na jugu in v osrednjem delu Srbije so danes prizadele poplave, ki so posledica obilnega deževja. Umrla je ena oseba.
Oglej si celoten članek

O poplavah poročajo z območja Leskovca in Prokuplja na jugu države, Zaječarja na jugovzhodu Srbije in Kraljeva v osrednji Srbiji. Voda je poplavila na desetine domov, zaradi česar jih je moralo več sto ljudi zapustiti.

Stanje je po besedah lokalnih oblasti najslabše v okolici Prokuplja, kjer je voda zalila romsko naselje in so morali evakuirati okoli 90 ljudi. Reke so zalile tudi njive, zato bo po ocenah oblasti škoda ogromna. V Nišu se medtem reke že umirjajo, v osrednji Srbiji pa bi bila lahko motena tudi oskrba z vodo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.