Sredi oceana preživel 16 mesecev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mehiški mornar, katerega čoln je odneslo na oddaljeni samotni otok v Tihem oceanu, je izgubljen v Pacifiku preživel 16 mesecev.
Oglej si celoten članek

Jose Ivan se je iz Mehike v El Salvador odpravil septembra 2012, a ga je odneslo skoraj 13.000 kilometrov v napačno smer, ko mu je odpovedal motor čolna. Poraščenega z dolgo brado in oblečenega le v spodnjice so našli pred dvema dnevoma, k iskanju pa sta pripomogla dva domačina Maršalovih otokov, kamor je naplavilo njegov sedemmetrski čoln, katerega motorja sta ostala brez propelerjev.

Moški je razkril, da na morju ni bil sam, ter da je pred nekaj meseci izgubil prijatelja, sam pa je preživel tako, da je jedel želve, ki jih je ujel z lastnimi rokami. Kadar ni deževalo, ga je pri življenju ohranjala želvja kri, je še dodal.

"Njegovo stanje ni dobro, a se izboljšuje," je za agencijo AFP povedal Ola Fjeldstad, norveški študent antropologije, ki na omenjenih otokih opravlja raziskavo. "Njegov čoln je dobro opraskan in videti je, da je bil v morju precej časa." Jose Ivana trenutno spodbujajo k hranjenju in pitju vode, na srečo pa nima življenjsko nevarnih poškodb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.