Šrilanka: Oče moral izbrati, katerega otroka bo rešil

Foto: epa
Foto: epa
Med terorističnim napadom je bil oče postavljen pred nemogočo izbiro, kateremu otroku bo najprej poskušal rešiti življenje.
Oglej si celoten članek

Enainšestdesetletni Matthew Linsey je skupaj s 15-letno hčerko Amelie in 19-letnim sinom Danielom bival v hotelu Shangri-La v glavnem mestu Šrilanke. Skupaj so bili na zajtrku, ko so odjeknile eksplozije. 

Amelie in Daniel sta bila hudo ranjena. "Ne morem opisati, kako hudo je bilo," je povedal za The Times. Ko se je prebil do otrok, ju sprva ni mogel premakniti, oba sta bila nezavestna. 

Takrat je moral sprejeti odločitev, ki si je noben starš ne želi. Ker je menil, da je Amelie v boljšem stanju, je izpod ruševin povlekel Daniela in ga začel oživljati. "Neka gospa je rekla, da bo poskrbela za mojo hčer. Sina sem nesel pred stavbo do rešilnega avtomobila, na kar smo ga odpeljali v bolnišnico," je povedal.

Kljub zdravniški pomoči so bile poškodbe, ki jih je dobil sin, prehude. Poškodbam je podlegla tudi hči. 

Po napadu je Linsey odpotoval domov v Veliko Britanijo, kjer so ga čakali žena in 21-letni ter 12-letni sin. 

V napadih, ki so se zgodili 21. aprila, je umrlo več kot 320 ljudi, več kot 500 jih je bilo ranjenih. Napadalci so bili pripadniki šrilanške teroristične skupine. Oblasti so prijele več deset osumljencev, ki naj bi pomagali samomorilskim napadalcem. Bojijo pa se, da nevarnosti še ni konec, zato so posvarili pred morebitnimi novimi napadi. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.