Starša vzela sestrico, prizadetega bratca ne

Foto: Gofundme.com Gammy Foto: Gofundme.com Gammy Foto: Gofundme.com Gammy
Tajsko in Avstralijo pretresa zgodba dečka, ki ga je rodila nadomestna mati, a ga krušna starša nočeta sprejeti, saj ima Downov sindrom in okvaro srca. Nadomestna mati: ljubim ga kot svojega otroka. Z vsega srca prihaja pomoč.
Oglej si celoten članek

21-letna Pattharamon Janbua je pred pol leta po zunajmaternični oploditvi in nosečnosti rodila dvojčka, deklico in fantka. "Zaradi revščine in dolgov, ki jih imamo, mi je ponujeni denar za nadomestno materinstvo pomenil zelo veliko. Z njim bi poplačala dolgove in izobrazila svoja otroka," je povedala.

Že v tretjem mesecu nosečnosti pa so zdravniki ugotovili, da se bo fant rodil z Downovim sindromom, zato sta biološka starša iz Avstralije zahtevala, naj Janboujeva splavi. Tega pa slednja ni želela storiti, saj je to v nasprotju z njenim verskim prepričanjem, je namreč budistka. 

Ko se je otroški par rodil, sta avstralska starša prek agencije za posredovanje nadomestnih mater vzela zgolj hčerko, medtem ko malega Gammyja, kot je ime otroku, nista želela pod nobenim pogojem. Avstralca in Janboujeva se sicer nikoli niso v živo srečali.

Zgodba je ganila ves svet

Janboujeva se je kljub revščini in dejstvu, da je poročena in že mati dveh svojih otrok, odločila Gammyja obdržati. "Zelo mi je žal zanj. To je krivda odraslih, zakaj mora preživljati vse to, ko pa ni njegova krivda?," je dejala v intervjuju za avstralske medije. "Le kako so ga lahko zapustili, medtem ko je bila njegova dvojčica sprejeta," se sprašuje. "Ne vem, kaj storiti. Odločila sem se, da ga bom obdržala, saj ga nočem prizadeti še jaz. V mojem trebuhu je bil devet mesecev, ljubim ga kot svojega otroka in do njega se obnašam tako kot se do svojih."

Gammy ima poleg prizadetosti tudi težave s srčno napako in bi nujno potreboval bolnišnično zdravljenje, ki pa si ga njegova krušna mati ne more privoščiti, saj stane preračunano okoli 150.000 evrov, poroča Daily Telegraph. Na Tajskem so tako s pomočjo lokalnega časopisa zagnali kampanja zbiranja sredstev za Gammyja, ki pa je zadnje dni dobila velik mednarodni odmev. Denar tako množično prihaja z vsega sveta in če so še včeraj zbrali skupno okoli 40.000 evrov, je trenutno številka že skoraj 120.000 evrov, kažejo podatki na Gofundme.com.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    23:51 2. Avgust 2014.

    Nobenega problema pa, da se je (dovolj) zgodaj vse to VEDELO, a se je ta krušna mati odločila, da ne …

  • 18:35 2. Avgust 2014.

    Prekleta gnilad od staršev... ki niti to nista.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.