Stenice napadle New York

Foto: Žurnal24 Newyorčane skrbi invazija stenic. (Foto: Wikipedia)
V New Yorku so morali zaradi invazije posteljnih stenic zapreti celo butik za spodnje perilo Victoria's Secret.
Oglej si celoten članek
Posteljne stenice se preživljajo z živalsko in človeško krvjo. Podnevi se skrivajo na suhih območjih, ponoči pa gredo na lov. Zrastejo do 9 milimetrov. Njihov ugriz pri človeku povzroči srbež, ki lahko traja ves teden.

Newyorčanom živce parajo posteljne stenice, ki so za človeka škodljive. Zadeva naj bi bila že tako alarmantna, da govorijo o invaziji stenic, zato so mestni svetniki že zahtevali ustanovitev skupine, ki bi se spopadala le s temi žuželkami.

Zavod za zdravstveno varstvo je lani registriral 11 tisoč primerov posteljnih stenic (leta 2004 le 500), a letos številka še bolj naglo narašča, pravijo oblasti in dodajajo, da so stenice razvile imunost na strup.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.