Stepli so se z mestnimi redarji

Foto: YouTube huligani pretep
20 ljudi so aretirali, eden je pristal v bolnišnici.
Oglej si celoten članek

V Macerati v osrednji Italiji je v četrtek zvečer prišlo do izgredov med skrajnimi desničarji in mestnimi redarji. Redarji so skušali preprečiti srečanje skrajnih levičarjev z desnimi protestniki, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Mesto je bilo minulo soboto sicer prizorišče strelskega napada z rasističnim ozadjem.

Kljub prepovedi zborovanja se je v četrtek v mestu zbralo več deset italijanskih desničarskih skrajnežev, ki so skušali prebiti policijski kordon. Policija jih je odbila z gumijevkami in ščiti. Pri tem so aretirali 20 protestnikov, ranjenega protestnika pa odpeljali v bolnišnico.

28-letni privrženec skrajne desnice Luca Traini je minulo soboto v Macerati zaradi maščevanja zaradi umora najstnice streljal na več deset Afričanov.

Mestne oblasti so po dogodku prepovedale vsa zborovanja v mestu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.