Število mrtvih narašča, postavljajo zasilne mrtvašnice

Foto: Epa
Foto: Epa
V ZDA z novim koronavirusom okuženih 69.000 ljudi, umrlo 1042, od tega največ v državi New York. Ponekod se morajo medicinske sestre zaradi pomanjkanja opreme zaščititi z oblekami iz vreč za smeti.
Oglej si celoten članek

V državi New York so do srede zvečer zabeležili 33.000 okužb in 366 mrtvih, samo v mestu New York pa 20.000 okuženih in 280 mrtvih. Ostale zvezne države so daleč zadaj, vendar tudi tam narašča število okužb in smrti.

Župan New Yorka Bill De Blasio je ocenil, da se bo do konca pandemije s koronavirusom okužila polovica mestnega prebivalstva oziroma več kot štiri milijone ljudi, pri tem pa je dodal, da bo imelo 80 odstotkov okuženih le blažje simptome bolezni. Do takrat pa je še daleč in v mestu nastaja kriza.

Ponekod se morajo medicinske sestre zaradi pomanjkanja opreme zaščititi z oblekami iz vreč za smeti, pri bolnišnici Bellevue so postavili prvo zasilno mrtvašnico, ker je redna že polna. Policisti so dobili navodila, naj pazijo na izvajanje ukaza o družbeni distanci, kar devet odstotkov mestnih policistov (3200) pa v sredo ni šlo v službo zaradi raznih bolezni. Med policisti je 180 okuženih.

Mesto kliče na pomoč upokojene zdravnike in medicinske sestre iz drugih delov ZDA, De Blasio pa je ukazal odstraniti koše s košarkarskih igrišč, ker mladina ne upošteva prepovedi druženja.

Narobe svet Zdravnike mečejo na cesto: "Pristali so na ulicah z vso prtljago."

Novo žarišče postaja New Orleans

Prestolnica Washington je do srede zvečer naštela 231 okužb, med njimi je bil dva meseca star fantek, umrle pa so tri osebe, nazadnje 75-letna ženska.

Ukaz prebivalcem, naj ostanejo doma razen za nujne primere, je izdal guverner Kolorada, kjer je 1086 okuženih in 20 mrtvih zaradi koronavirusa. Podobno sta storila tudi guvernerja Minnesote in Idaha s prebivalstvom 1,7 milijona ljudi, med katerimi je 91 okuženih.

New Orleans v Louisiani postaja novo veliko žarišče okužb, kar menda izvira iz tradicionalnega velikega praznovanja pusta mardi gras 25. februarja, ko je bilo v mestu 1,4 milijona turistov. Louisiana ima 1800 okužb, od tega 70 odstotkov v mestu New Orleans.

Kongres države Pensilvanije je v sredo izglasoval preložitev strankarskih predsedniških volitev z 28. aprila na 2. junij. Strankarske volitve predsedniških kandidatov je doslej preložilo več kot deset zveznih držav.

 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:06 26. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 11:11 26. Marec 2020.

    Trump pripravlja oz. ga že izvršuje , največji zločin proti svojim državljanom po II . WV 1- 10miljonov državljanov, da …

  • 08:03 26. Marec 2020.

    www.MooXi.net - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.