Število mrtvih preseglo 800

Foto: Žurnal24 Skrbnike grobov je v tragediji presenetila pasja zvestoba pokojnim gospodarjem.
Poplave in plazovi, ki so v začetku leta prizadeli Brazilijo, so po zadnjih podatkih zahtevali že preko 800 življenj. Številka še vedno ni dokončna, saj je kar 400 ljudi še vedno pogrešanih.
Oglej si celoten članek
Tretjina vseh žrtev je bila mladoletnih. Najmlajša žrtev je bila stara komaj pet dni.

Po tej najhujši naravni nesreči, kar jih je kdaj prizadelo to državo, oblasti obljubljajo vzpostavitev sistemov zgodnjega obveščanja, ki bi preprečili nove tovrstne katastrofe.

Preživele so zdravniki množično cepili proti tetanusu, sedaj pa jim v slabih pogojih grozijo še prenosljive bolezni.

Prostovoljci so v Riu de Janeiru sicer organizirali sejem, na katerem so skušali okoli 5 tisoč živalim, ki so ostale brez lastnikov, najti nov dom. Nekateri psi so po poročanju tujih medijev tudi po več dni ostali ob grobovih svojih v katastrofi preminulih gospodarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.