Število žrtev letalskih nesreč se je prepolovilo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V letalskih nesrečah je lani umrlo za polovico manj ljudi kot leta 2010. Najhujša se je zgodila v Iranu, kjer je umrlo 78 ljudi.
Oglej si celoten članek
Lani se je na komercialnih poletih zgodilo 16 nesreč s smrtnim izidom. Po podatkih Evropske agencije za varnost v letalstvu (EASA) je to sicer visoka številka, vendar se je število umrlih v primerjavi z letom 2010 prepolovilo. Leta 2010 je v letalskih nesrečah umrlo 658, lani pa 330 ljudi.

Najhujša letalska nesreča se je lani zgodila v Iranu, kjer je v strmoglavljenju letala družbe Iran Air umrlo 78 ljudi. V državah članicah EASA, to je državah članicah EU, Švici, Liechtensteinu, Norveški in Švici, pa se je zgodila ena nesreča, in sicer na Irskem. Umrlo je šest ljudi.


V desetih letih od 2002 do 2011 je delež nesreč s smrtnim izidom v državah članicah EASA v povprečju znašal 1,6 na deset milijonov načrtovanih poletov, kar je eden najmanjših deležev na svetu. Afrika ima s 43,9 nesrečami s smrtnim izidom na deset milijonov poletov najslabše razmerje, sledijo ji Rusija, Ukrajina in Belorusija z 32,9 in osrednja Azija, Bližnji vzhod in vzhodna Azija s 25,2.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.