Število žrtev potresa še narašča

Foto: EPA
Foto: EPA
V včerajšnjem potresu je po najnovejših podatkih umrlo 94 ljudi, več kot 800 je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Severozahod Kitajske sta včeraj v razmaku dveh ur prizadela potresa, v katerih je po zadnjih podatkih umrlo najmanj 94 ljudi, več kot 800 jih je bilo ranjenih. V provinci Gansu je poškodovanih več kot 20 tisoč stavb, okrog devet tisoč se jih je sesulo.

Oba potresa sta imela žarišče okoli deset kilometrov pod zemeljskim površjem, je sporočil ameriški geološki inštitut. Do včeraj popoldne je bilo zabeleženih že 422 popotresnih sunkov, eden je imel magnitudio celo višjo od pet.

Pri reševanju sodeluje okoli tri tisoč vojakov, policistov in reševalcev, pomagajo pa si z dvema helikopterjema. Iščejo predvsem žrtve, ki so zakopane pod plazovi, ki sta jih sprožila potresa. A ostaja malo možnosti, da bi še našli preživele, poroča BBC.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.