Štiriletnik "dovolj star, da pazi nase"

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mati je 4-letnega in 14-mesečnega sina pustila sama doma, ker naj bi znala paziti sama zase.
Oglej si celoten članek

Zaskrbljeni sosed je obvestil policijo, da se v sosednjem stanovanju dogaja nekaj čudnega. Ob vstopu v stanovanje je policiste zadel močan smrad. Čakalo jih je še prebijanje čez kupe smeti, polulane plenice in krvave odeje. V košari na tleh so zagledali majhnega otroka, ki je bil z zaveso pokrit čez obraz. Sprva so mislili, da je mrtev, a se je izkazalo, da temu ni tako.

Ko so v sobi polni smeti in fekalij našli še njegovega 4-letnega bratca, jim je ta povedal: "Mamica je rekla, da sem dovolj star, da pazim nase." Deček je policistom še zaupal, da se je s smetmi igral in da se bo mama vrnila zjutraj.

22-letna mati obeh dečkov je v tem času bila v stanovanju partnerja, do katerega je od njenega stanovanja pet minut vožnje. Ko so jo aretirali, je priznala, da je njeno stanovanje, milo rečeno, v razsulu.

To pa ni bilo prvič, da so jo obravnavali, ker je otroke pustila same doma. Socialna služba je bila o takšnem početju obveščena že dvakrat. Sodišče jo je kaznovalo zgolj s šestimi meseci pogojne kazni. Dečka pa sta vse od dneva, ko so ju policisti našli sama v stanovanju, pri dedku in babici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.