Stolpnico rušijo od strehe navzdol

Foto: Reuters Rušenje stolpnice na Kitajskem. Foto: Reuters Rušenje stolpnice na Kitajskem. Foto: Reuters Rušenje stolpnice na Kitajskem. Foto: Reuters Rušenje stolpnice na Kitajskem.
V kitajskem mestu Taizhou so začeli rušenje stanovanjske stolpnice, v kateri so razkošna stanovanja. Stavba se je namreč zaradi slabih temeljev začela nagibati. Kasneje pa je počil še eden izmed podpornih stebrov.
Oglej si celoten članek

Samo rušenje stavbe poteka od strehe navzdol. Na najvišje 18. nadstropje stolpnice so tako postavili bagerje in ti stavbo rušijo nadstropje za nadstropjem.

Stanovanja so bila sicer razprodana že dve leti pred dokončanjem stolpnice, saj je investitor obljubljal razkošna stanovanja s pogledom na ocean. Le nekaj mesecev po vselitvi pa se je začela stavba nagibati, poroča Daily Mail.

Strokovnjaki so tako najprej predlagali, da bi okrepili temelje stavbe, a je medtem že počil eden izmed glavnih podpornih stebrov. Upravljalcu stavbe tako ni preostalo drugega, kot da je zaukazal evakuacijo stavbe in njeno zrušitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.