Stop burkam tudi v BiH

Foto: Žurnal24 Milorad Dodik (Foto: Reuters)
Dodikova stranka bo predlagala prepoved burk za Muslimanke.
Oglej si celoten članek

Premier Republike Srbske Milorad Dodik je dejal, da bodo predstavniki njegove stranke SNSD parlamentu Bosne in Hercegovine predlagali, naj tamkajšnjim Muslimankam prepove nošnjo burk.  Zakon o tem bodo predlagali zaradi varnostnih razlogov, to pa jih po mnenju Dodika tudi približuje Evropski uniji.  

Razburjanje po Evropi
Nošnja burk razburja po več državah v Evropi. Spominimo – kar nekaj žensk so v zadnjem času zaradi tega, ker so se v javnosti pojavljale prekrite, oglobilo.

Korak bližje k prepovedi nošenja burk na javnih krajih je Francija. Spodnji dom parlamenta je ta teden namreč sprejel, sicer neobvezujočo, resolucijo, ki nošnjo muslimanskih oblačil opredeljuje kot napad na državne vrednote. Zelo blizu prepovedi sta tudi Belgija in Italija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.