Stop "kanabis turizmu"

Foto: Žurnal24 Turisti na Nizozemskem skoraj praviloma vsaj enkrat vdihnejo opojno substanco. (
Nizozemska vlada namerava turistom v lokalih, kjer je legalno kupovanje mehke droge, prepovedati kupovanje marihuane.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, Nizozemska slovi po svojem liberalnem stališču do mehkih drog, njeni lokali so popularna turistična destinacija zlasti v Amsterdamu, pa tudi v obmejnih mestih ob belgijski in nemški meji.

Nova nizozemska vlada, ki je z mandatom začela v oktobru, se je odločila zajeziti prodajo marihuane, da bi tako omejila tudi kriminal, povezan s proizvodnjo in trgovino z drogo.

"Kupovanje mehke droge ne bo več turistična atrakcija. Na začetku je bil zakon zamišljen tako, da se uživanje omogoči lokalnim prebivalcem,“ je povedal minister Ivo Opstelten.

Posedovanje do pet gramov kanabisa ali hašiša je na Nizozemskem dovoljeno, medtem ko proizvodnja ali transport večjih količin sodita med kazniva dejanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.