Stopil do nje in jo vprašal, če je pripravljena umreti

Foto: Profimedia Strelski napad Foto: Profimedia Strelski napad Foto: Profimedia Strelski napad Foto: Profimedia Strelski napad
V mestu St. Louis v Misuriju je napadalec vstopil v srednjo šolo in začel streljati. Umrle so tri osebe, sedem pa jih je poškodovanih.
Oglej si celoten članek

V ponedeljek ob 9. uri zjutraj po lokalnem času je storilec vstopil v srednjo šolo Central Visual and Performing Arts ter pričel streljati. Kako mu je uspelo vstopiti v šolo, še ni jasno, saj naj bi bila vrata zaklenjena. Napad je izvedel 19-letni bivši dijak šole, motiv za zdaj še ni znan.

Umrle so tri osebe, eden izmed teh je bil napadalec. Dijakinja srednje šole je poškodbam podlegla že v šoli, učiteljica pa je umrla v bolnišnici. Poškodovanih je še sedem oseb, nobena ni v kritičnem stanju.

 

 

Policisti so prispeli na kraj dogodka, ko so dijaki bežali ven iz šole, poroča BBC. Storilec je življenje izgubil v bolnišnici, po strelskem obračunu s policijo. Prav tako pa je imel pri sebi več streliva, kar bi lahko še dodatno poslabšalo tragedijo.

Dijakinja je za medije povedala, da je storilec prikorakal do njene prijateljice in jo vprašal, če je pripravljena umreti. Obe sta nato zbežali stran. Taniya Gholston je prav tako povedala, da je storilec vstopil v učilnico in jo poskusil ustreliti. "Poskušala sem zbežati, ampak nisem mogla teči. Spogledala sva se. Uspelo mi je pobegniti, ker se je njegova pištola zataknila," je dejala. Dodala je še, da je napadalec rekel, da ima dovolj te šole.

Podatki kažejo, da je bilo letos v ZDA vsaj 35 strelskih napadov na šole, kjer je bila ubita ali poškodovana vsaj ena oseba.

Sojenja še dvema šolskima napadalcema

Dogodek se je zgodil na isti dan, ko je najstnik Ethan Crumbley priznal krivdo za obtožbe umora v lanskem streljanju v šoli v Michiganu, v katerem so umrle štiri osebe, sedem pa je bilo ranjenih. 1. novembra bo Nikolas Cruz obsojen za strelski napad februarja 2018 na srednji šoli Marjory Stoneman Douglas na Floridi, kjer je umrlo 17 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:30 25. Oktober 2022.

    Tipčno za ZDA.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.