Stotisoči praznovali izstrelitev rakete

Foto: Reuters Praznovanje o izstrelitvi rakete Foto: Reuters Praznovanje o izstrelitvi rakete Foto: Reuters Praznovanje o izstrelitvi rakete Foto: Reuters Praznovanje o izstrelitvi rakete Foto: Reuters Praznovanje o izstrelitvi rakete Foto: Reuters Praznovanje o izstrelitvi rakete
Severnokorejski voditelj napovedal nove izstrelitve.
Oglej si celoten članek

V Pjongjangu se je na zborovanju ob uspešni izstrelitvi rakete dolgega dosega zbralo več sto tisoč ljudi. Severnokorejski voditelj Kim Jong Un je ob tej priložnosti napovedal nove izstrelitve. Južnokorejska mornarica je medtem našla ostanke rakete, ki jo je v sredo izstrelila Severna Koreja.

Nekaj dni pred prvo obletnico prevzema oblasti je mladi voditelj odločno zatrdil, da bo država še naprej razvijala svoj raketni program kljub mednarodnim obsodbam in grožnjam z novimi sankcijami.

Veliko zborovanje v Pjongjangu, ki ga je prenašala državna televizija, so pripravili dva dni po uspešni izstrelitvi rakete dolgega dosega, ki je v orbito ponesla satelit, in nekaj dni pred prvo obletnico smrti prejšnjega voditelja in Kimovega očeta Kim Jong Ila.

Nepregledna množica se je zbrala na trgu Kim Il Sunga, poimenovanem po dedku Kim Jong Una, in glasno pozdravila uspešno izstrelitev rakete. Uradni predstavniki pa so pohvalili "pogum in modrost" potomca dinastije Kim.

Z ostanki rakete do informacij o zmogljivosti

Južnokorejsko obrambno ministrstvo je medtem danes sporočilo, da je južnokorejska mornarica našla ostanke severnokorejske rakete, ki jih bodo zdaj analizirali. Pričakujejo, da bodo z analizo, ki jo bodo opravili civilni in vojaški strokovnjaki, pa tudi ameriški izvedenci za sovjetsko raketno tehnologijo, dobili pomembne informacije o zmogljivostih rakete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:45 14. December 2012.

    Točno tako! Zdaj nam še samo manjka, da nas bo na bele parade s šmajsarjem pošiljal!

  • 14:37 14. December 2012.

    Taklile pravilni kotniki in ešaloni , so mokre sanje našega Firerja !

  • 12:45 14. December 2012.

    A tisti ,ki so na strani zda pa lahko delajo kar čejo al kaj?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.