Strah jih je jesti

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Na tisoče otrok kljub lakoti zavrača brezplačne obroke, saj jih je strah, da bi se zastrupili.
Oglej si celoten članek

Smrt 23 indijskih učencev, starih od štiri do 12 let, je sprožila nasilne proteste, med starše in otroke pa zasejala strah.

Otroci po vsej državi zavračajo obroke, hrano mečejo v smeti. Šolske oblasti jih prepričujejo, da se tragedija ne bo ponovila. Indijski sistem brezplačnih obrokov v šolah je največji na svetu – okoli 120 milijonov otrok ima zagotovljen en brezplačni obrok na dan. 

Kje je ravnateljica? 

Policija je med preiskavo na domu ravnateljice, ki je izginila, ko so otroci začeli umirati, našla dve posodi insekticida ob  rižu in zelenjavi, ki je bila namenjena za kosilo otrok. Kuharica je ravnateljico opozorila na čuden vonj, ko je začela pripravljati obroke, a ji je ravnateljica zagotovila, da ni nič narobe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.