Stran z jedrskim programom!

Foto: Žurnal24 Nova ameriška ambasadorka ZN je Susan Rice.
Ena izmed prioritetnih nalog nove ameriške diplomacije bodo diplomatske razprave o iranskem jedrskem programu ter prizadevanje za njegov konec oziroma omejitev.
Oglej si celoten članek

Ameriška ambasadorka Združenih narodov (ZN) Susan Rice je sporočila, da bo ena izmed prednostnih nalog nove ameriške administracije iranski jedrski program. "Veselimo se že direktnih pogovorov z diplomacijo v Iranu,"  je sporočila Riceova po 45-minutni razpravi za zaprtimi vrati z generalnim sekretarjem ZN Ban Ki Moonom.

Riceova je dodala, da so ZDA zelo zaskrbljene zaradi iranskega jedrskega programa, saj je zaradi tega ogrožena celotna mednarodna skupnost. Administracija bivšega predsednika Georgea W. Busha je lani Iranu že zagrozila s sankcijami, ker ta ni hotel umakniti dodatne obogatitve jedrskega programa z uranom.

ZDA, EU in ostale zahodne sile so namreč prepričane, da Teheran svoje zmožnosti proizvajanja jedrskega orožja samo še povečuje. Iran pa jim odgovarja, da je njihov program miroljuben in omejen, zato zavračajo njegovo zamrznitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.