Strauss-Kahn tudi uradno obtožen zvodništva

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nekdanji prvi mož mednarodnega denarnega sklada (MDS) Dominique Strauss-Kahn je tudi uradno obtožen. Priznal je sodelovanje na razuzdanih zabavah, zanikal pa organizacijo mreže prostitutk.
Oglej si celoten članek

Zoper nekdanjega prvega moža MDS Dominiqua Strauss-Kahna je vložena obtožnica, potem ko je bil pred mesecem dni kot osumljenec priveden pred sodišče v Lillu. Na včerajšnjem zaslišanju je priznal sodelovanje na razuzdanih zabavah, zanikal pa, da bi bil seznanjen, da so tam tudi prostitutke. Obtožnica ga bremeni organiziranja mreže zvodništva oziroma rednega organiziranja zabav s prostitutkami, ne le sodelovanja.

Sodišče je Strauss-Kahnu odredilo varščino v višini sto tisoč evrov in mu prepovedalo stike z drugimi vpletenimi v primer ter z mediji. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do dvajset let za rešetkami.

Afero so mediji poimenovali Carlton, saj so se zabave dogajale v prestižnem hotelu Carlton v francoskem Lillu, v zvodniško mrežo pa so bili vpleteni mnogi vidni francoski poslovneži. Preiskovalci so poleg nesojenega francoskega predsedniškega kandidata aretirali še osem ljudi, med katerimi je tudi policijski narednik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • dd
    11:14 27. Marec 2012.

    Stari pokvarjenec! <br />In nato, napada še ostale ženske. Najbrž pričakuje, da bodo vse "na komando".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.