Strauss-Kahnu se smeji na svobodi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dominiqueju Strauss-Kahnu se smeji. Sodnik v New Yorku je danes formalno odbil še zadnji poskus tožilstva in dokončno zavrnil obtožnico proti nekdanjemu vodji IMF, ki so ga mnogi zaradi na videz trdnih dokazov posilstva že videli v zaporu.
Oglej si celoten članek

Bogato plačana obramba 62-letnega Dominiqua Strauss-Kahna tako slavi veliko zmago, saj je uspelo postaviti na trhle temelje pričevanje 32-letne sobarice Nafissatou Dialle, ki naj bi ji 14. maja takrat eden najbolj vplivnih mož na svetu storil silo in jo prisilil v oralni spolni odnos.

Tožilstvo je kljub spermi na njeni obleki in sledem "divjega" spolnega odnosa ostalo brez orožja zaradi nasprotujočih izjav sobarice in dejstva, da je nekoč pred oblastmi lagala, ko je reševala svoj imigrantski status.

Sobarica je sicer proti Strauss-Kahnu vložila tudi civilno tožbo, a je tudi njen uspeh pod vprašajem. Je pa Strauss-Kahn, ki je na sodišče prišel v spremstvu žene, od danes svoboden mož, čeprav mora s povratkom v Francijo počakati do konca pritožbenega postopka. Kot je dejal v skopi izjavi za javnost, se je zanj danes končala nočna mora in komaj čaka povratek domov. Tam bo poskušal popraviti svoj ugled, a so sanje o tem, da bi lahko kandidiral za predsednika države s podporo levice, najbrž končane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.