Strela ubila najmanj 18 otrok

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi udara strele v neko osnovno šolo na severu Ugande je v torek umrlo najmanj 18 otrok, 51 je bilo ranjenih. To je bil že tretji udar strele v Ugandi v zadnjem tednu. Življenjsko ogroženih je še vedno 16 otrok.
Oglej si celoten članek

Strela je udarila v osnovno šolo v okrožju Kiryandongo, okoli 250 kilometrov severno od Kampale, medtem ko so otroci v šoli čakali, da bi se nevihta umirila. Umrlo je najmanj 18 otrok, 51 je bilo ranjenih, 16 jih je še vedno v kritičnem stanju, saj so otroci utrpeli hude opekline.

Zaradi udara strele je bilo prav tako na severu Ugande po poročanju nemške tiskovne agencije dpa poškodovanih 37 otrok, tri dni pred tem pa v neki drugi osnovni šoli še pet otrok.

Smrtne žrtve je udar strele medtem zahteval tudi v Nigeriji. V vasi Balanga v zvezni državi Gombe je v torek strela udarila v ljudi, ki so delali na polju. Umrlo je osem ljudi, 12 je bilo ranjenih, so sporočili predstavniki Rdečega križa.

V mestu Damaturu v zvezni državi Yobe pa je med nevihto strela ubila tri ljudi na neki tržnici, kjer prodajajo les.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.