Strelci pobil turiste

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V bližini baznega kampa pod Nanga Parbatom neznanci vdrl v hotel in ustrelili devet turistov ter njihovega vodiča.
Oglej si celoten članek

"Neznani ljudje so vstopili v hotel, v katerem so prenočili turisti, in začeli streljati," je povedala predstavnica tamkajšnje policije.

V napadu je umrlo pet Ukrajincev, trije Kitajci in en Rus ter njihov vodič. Napadalci so po incidentu pobegnili. Odgovornost je prevzelo gibanje pakistanskih talibanov, napad naj bi bil odgovor na ameriške napade z brezpilotnimi letali. 

Zaradi odročnosti kraja bodo trupla pokojnih odpeljali s helikopterjem.

Prvič žrte med turisti

Območje Gilgit-Baltistan, ki meji na Kitajsko in Kašmir,  naj bi bil eden naj bolj varnih predelov Pakistana, čeprav se je v zadnjih letih povečalo število napadov na pakistansko šiitsko manjšino. Tokrat pa se je prvič zgodilo, da so bili žrtve turisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:10 23. Junij 2013.

    Katastrofa je kar se dogaja. <br />Druga katastrofa je novinar K. Kl. z veliko napako.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.