Strelci v bazi ameriške mornarice pokosila 12 ljudi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V prostorih poveljstva v bazi ameriške mornarice v Washingtonu je prišlo do strelskega napada, v katerem je bilo ranjenih več ljudi, po zadnjih informacijah naj bi bilo dvanajst mrtvih, strelci pa trije.
Oglej si celoten članek

Strelca, ki je danes zjutraj v administrativnem središču ameriške mornarice Navy Yard v jugovzhodnem predelu ameriške prestolnice začel streljati na zaposlene, je policija ubila.

Dva moška še iščejo

Župan Washingtona Vincent Gray je na novinarski konferenci dejal, da je bilo smrtnih žrtev 12. Poveljnica washingtonske policije Cathy Lanier pa je na isti novinarski konferenci potrdila smrt enega od strelcev ter dodala, da iščejo še dva moška, ki sta bila morda prav tako vpletena v napad. Natančnih podatkov o številu ranjenih še ni.

Ne izključujejo niti terorizma

Ameriški mediji poročajo, da je bil ubiti strelec 34-letni temnopolti moški in civilni uslužbenec mornarice, ki je delovno mesto nastopil šele pred kratkim. Policija sicer trdi, da za zdaj ne izključuje ničesar, niti terorizma, čeprav je ministrstvo za domovinsko varnost sporočilo, da informacij o tem nima.

Policija sedaj išče še mlajšega belega moškega in okrog 50 let starega temnopoltega moškega, oboroženega s puško. Oba nosita oblačila, podobna vojaški uniformi. Lanierjeva je prebivalce prestolnice naprosila, naj ostanejo doma ali na delovnem mestu in se ne približujejo območju napada, dokler poteka iskanje osumljencev.

Velik preplah

Streljanje, do katerega je prišlo zjutraj po lokalnem času, je povzročilo velik preplah in oblasti so v okolici iz previdnosti zaprle šest šol, nekaj zgradb, policija pa je blokirala dostope do kompleksa Navy Yard in preletava območje s helikopterji. Mobilizirane so bile tudi posebne policijske enote in sicer so jih za vsak primer poslali tudi v ameriški kongres.
Za kratek čas so ustavili tudi promet na letališču Ronald Reagan.

V mornariškem kompleksu Navy Yard dela okrog 3000 ljudi. Gre za sedež mornariškega poveljstva za pomorske sisteme, ki je zadolženo za gradnje, nakupe in vzdrževanja vojaških plovil od ladij do podmornic. Na dogajanje se je odzval tudi predsednik ZDA Barack Obama, ki je povedal, da delajo vse kar lahko, da bi kaznovali odgovorne za še enega v vrsti strelskih pohodov v ZDA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.