Streli med pogrebom

Foto: Žurnal24 Žalujoči so pospremili prevoz trupla 21-letnika iz bolnišnice. (Foto: Reuters)
Med ponedeljkovimi protivladnimi protesti je v Bahrajnu umrl moški. Pogrebno slovesnost je zaznamoval napad varnostnih sil na žalujoče. Zaradi omenjenega napada umrl še en človek.
Oglej si celoten članek

V protivladnih protestih v Bahrajnu je prišlo do spopadov med policijo in protestniki. Pri tem je bil ranjen 21-letni Ali Abdulhadi Mushaima, ki je za posledicami ran kasneje umrl. Notranje ministrstvo je že uvedlo preiskavo, s katero naj bi ugotovili, ali je policija med protesti "neupravičeno uporabila orožje".

Pogrebnega sprevoda za umrlim 21-letnikom se je udeležilo več tisoč žalujočih. Nanje so varnostne sile med današnjo pogrebno slovesnostjo streljale z gumijastimi izstrelki in solzivcem.

Iz bolnišnice poročajo o novi, drugi smrtni žrtvi protestov. Sprejeli so 31-letnika, ki je bil poškodovan v prej omenjenem napadu varnostnih sil na žalujoče. Ob prihodu v bolnišnico je moški umrl.

Se obetajo novi protesti?
Poznavalci predvidevajo, da bo nova smrtna žrtev vodila v nove proteste v pretežno šiitskem Bahrajnu, ki jo vodi sunitska kraljeva družina Al Halifa. Bahrajn je sicer strateški zaveznik Zahoda v regiji in oporišče pete flote ameriške mornarice.

V ponedeljkovih protestih, ki so potekali hkrati s protesti v Jemnu in Iranu, je bilo sicer ranjenih 25 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.