Streljal na šefa, ker ga je odpustil

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na Hrvaškem je zjutraj prišlo do streljanja. Nekdanji delavec streljal v enega izmed lastnikov podjetja, ker je izgubil službo. Strelca policija že prijela.
Oglej si celoten članek

Več fotografij s streljanja in policijske preiskave v GALERIJI.

Hrvaški policisti so ob 9.15 prihiteli pred podjetje Honing v Svetem križu Začretju pri Vrankovcu, saj je tam prišlo do streljanja.

Maščeval se je zaradi izgube službe
Enega izmed lastnikov podjetja, 46-letnega Miljenka Krznara, je ustrelil nekdanji delavec,
53-letni strelec Tihomir V., ker je pred dvema letoma dobil odpoved, je povedal odvetnik podjetja Šimun Babić.

Po poročanju hrvaškega portala 24 sata so hudo ranjenega lastnika oživljali v bolnišnici. Njegovo zdravstveno stanje je sicer stabilno, a še vedno ne povsem izven smrtne nevarnosti. 

"Delavec je dobil odpoved pred dvema letoma, ker je bil tehnološki višek. Prejel je odpravnino in z njim ni bilo nobenih težav. Po prenehanju delovnega razmerja nikoli ni zahteval ničesar, niti ni, do danes, grozil direktorju," je dejal odvetnik Babić.

V lastnika izstrelil dva naboja

Odpuščeni delavec je v lastnika izstrelil dva naboja. Eden ga je zadel v spodnji del noge, drugi v trebuh, zaradi česar je imel hudo poškodovano črevesje. Urgentno operacijo trebuha je že prestal, čaka pa še na operacijo noge.

Strelec je po napadu pobegnil peš, dobro uro in pol kasneje pa ga je na bližnjem hribu prijel vodja krapinsko-zagorske policijske uprave Željko Cujzek.

"S kolegi smo šli v iskalno akcijo, zagledal sem osumljenca in mu zavpil: 'Policija, odvrzi orožje!' Potegnil je pištolo, zato sem nanj spet začel vpiti. Potem je pištolo odvrgel in osumljenca sem varoval do prihoda posebne policijske enote," je povedal Cujzek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.